NAV

Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk.

​En viktig del av utbildningen är form övningar. Vi väljer lera för en snabb resultat, eller mjuka stensorter, till exempel kalksten från Gotland.

Den gotländska kalkstenen eller ”Hoburgsmarmorn” är 400 miljoner år gammal och rik på fossiler

Alabaster eller serpentinsten är också mjuka stensort som vi använder för övningar. Fördel är att det går ganska fort att skapa eller till och med polera en form. Men skulpturer i alabaster eller serpentinsten är mycket ömtåliga och passar inte heller i utomhusmiljö.

Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk. Modeller i mjuk sten, formövningar, färdig skulptur och stenhantverk.

Grebbestads folkhögskola

läsår 2016/2017

stenhantverk.org
oberoende och informativ